Motto: Cand nu-ti place lumea in care traiesti, inventeaza-ti-o singur!

 

 

 

 

Inapoi la prima pagina

Fotografii protejate cu copyright ©Dana Mindru
Nu folositi aceste fotografii fara acordul autorului!

Un lac creat de om pe Bistrita: lacul Bicaz

Click pe imagine pentru a vizualiza mai bine

BARAJUL SI LACUL DE ACUMULARE BICAZFOTO LACUL BICAZ DE PE TOACALa extrema cea mai apropiata de Bicaz se afla barajul (vezi foto stanga) care a fost construit in anii '60 pe valea Bistritei. Zeci de sate au fost stramutate in alte zone ale judetului, pentru a face loc lacului de acumulare de acum. Dupa mutarea populatiei de pe valea Bistritei, toata zona a fost inundata de ape, creând acest las impresionant ce poate fi zărit în zilele senine si de pe vârful Toaca (vezi foto dreapta).

ACUL DE ACUMULARE BICAZDe pe baraj puteti vedea o priveliste impresionanta catre masivul Ceahlau, catre valea Bistritei sau catre lacul Bicaz, unul din cele mai mari lacuri din Romania. In timpul sezonului turistic puteti face aici si plimbari cu vaporasul sau puteti gasi cazare la cabanele si motelurile din zona.

LACUL DE ACUMULARE BICAZ SI CEAHLAULCeva mai departe de baraj se afla statiunea piscicola Potoci, unde puteti manca pesti de la ei de acasa. Peste baraj trece soseaua ce leaga Bicazul de Durau, Borsec sau Campulung Moldovenesc, pe un traseu lung de 1-2 ore ce înconjoară practic Masivul Ceahlău, privindu-l, de pe sosea, din toate directiile (vezi foto dreapta). Uneori Ceahlăul este acoperit de nori de parcă te-ai afla la baza Olimpului, alteori soarele scaldă vârful Toaca în străluciri fantastice, transformând stâncile în obiect de admiratie.

Undeva pe traseu, la Poiana Teiului, soseaua se bifurcă: o parte continuă spre Transilvania, trecând peste un viaduct către comuna Ceahlău - loc excelent pentru amatorii de agro-turism - si statiunea Durău, iar cealaltă se întoarce la Târgu Neamt, trecând pe la Mănăstirea Petru Vodă, lăcas spiritual al părintelui Iustin care atrage permanent pelerinaje de credinciosi în zonă.

VIADUCTUL DE LA COADA LACULUI STANCA DIAVOLULUILa extrema cea mai indepartata, la coada lacului, cum i se spune, se afla un mare viaduct - un pod care traverseaza lacul de-a curmezisul. De pe viaductul de la Poaina Teiului (vezi foto stanga) se poate zari Stanca Diavolului (vezi foto dreapta) Cand apele lacului sunt ridicate, stanca arată ca iesind din lac, o stanca singulara izolata pe marginea căreia s-au tesut multe legende locale. Este o ciudătenie tocmai pentru ca stâncile muntilor sunt la mare depărtare de acest loc, si nu putini sunt cei care se întreabă: cum a ajuns stânca aceasta în mijlocul văii? Un mare mister!

Această pagină face parte din siteul www.dana.acvaria.com * Mergi la prima pagină pentru a citi si restul!

eXTReMe Tracker