Motto: Cand nu-ti place lumea in care traiesti, inventeaza-ti-o singur!

 

 

 

 

Inapoi la prima pagina

Fotografii protejate cu copyright ©Dana Mindru
Nu folositi aceste fotografii fara acordul autorului!

O călătorie serpuită prin Cheile Bicazului

Click pe imagine pentru a vizualiza mai bine

FOTO CHEILE BICAZULUI Poarta de iesire din judetul Neamt către Harghita sau din Moldova către Transilvania, prin munti, nu putea să fie - pur si simplu - o potecă oarecare. Iată, este sub forma unei minunătii a naturii: Cheile Bicazului!

FOTO CHEILE BICAZULUI FOTO CHEILE BICAZULUI FOTO CHEILE BICAZULUI FOTO CHEILE BICAZULUI

Pe soseaua foarte îngustă trec masini în sus si-n jos, încât, în zilele cu trafic plin - de sărbători, de exemplu - zona este un chin pentru soferi, atât pentru a parca pe undeva, cât si pentru a se strecura până la destinatie. Pantele sunt abrupte - în unele locuri, stâncile foarte apropiate de drum - in alte locuri, deci poate fi palpitant si aparent periculos (nici un pericol însă!). Un sfat rutier totusi: răbdare imensă si cauciucuri bune! Gropile sunt îngrozitoare!!!

FOTO CHEILE BICAZULUI Râul Bicaz e mic, dar involburat, care a putut sapa în munte un defileu atât de impresionant! Peretii verticali sunt pur si simplu ametitori, aici am auzit că se antreneaza adeseori alpinistii temerari din zonă.

FOTO CHEILE BICAZULUI Cascada aceasta cade de pe munte numai primăvara, când se topesc zăpezile din masiv. Cascada este, deci, o raritate, pentru ca în restul anului se formează foarte rar un suvoi atât de impresionant

FOTO CHEILE BICAZULUI FOTO CHEILE BICAZULUI Pe parcursul defileului - care nu depăseste 5 km - există mai multe mici popasuri turistice unde se vând suveniruri realizate de artizanii romani si maghiari din zona. Lemn, ceramică, tesături, împletituri din răchită - tot ce iese din mana localnicilor, dar nu numai a loclnicilor, deoarece intre timp micile pravalii au fost invadate si de kitschuri din toata lumea. Pentru unii - aceste locuri de popas constituie o nota de pitoresc, pentru altii - motiv de enervare, deoarece strica din naturaletea si salbaticia locului. Decideti singuri!

Serpentina: cel mai spectaculos loc din punct de vedere rutier. Unii soferi isi întrec aici iscusinta, altii se înarmează cu mult calm ca să facă fată serpentinelor. Această buclă, ce reprezinta de fapt o curba tripla, face trecerea de nivel între doua pasaje ale cheilor. Palpitant, va spun eu! Daca aveti rău de masina, mergeti pe jos! Si aruncati priviri în toate directiile, peisajul este minunat!

FOTO CHEILE BICAZULUI FOTO CHEILE BICAZULUI Tunelul ce strabate stanca. In prima fotografie - in stanga - se vede si vechiul tunel, iar in a doua fotografie se vede iesirea la lumina din tunelul nou, terminat acum cativa ani.

FOTO LACU ROSU La capătul Cheilor va asteapta un alt fenomen natural unicat: Lacu Rosu,  despre care cititi AICI.

Impresii din Cheile Bicazului: In vara anului 2000 am ajuns din nou in Chei insotind niste turisti straini care doreau sa vada ce e mai frumos in regiune. Un copil din zona, vorbind intr-o romaneasca ungureasca foarte interesanta, mi-a dat o floare de colt, crezand ca sunt turist de departe. Ei bine, eram turist de aproape, dar trebuie sa recunosc ca nu ma satur niciodata sa trec prin Cheile Bicazului. Floarea de colt i-a impresionat profund pe americani...

Acum cativa ani am avut ocazia sa trec noaptea, cu masina, prin chei. Era o noapte superba cu luna plina, dar pentru ca aventura e memorabila, va invit sa cititi in pagina alaturata, descrierea amanuntita a traversarii nocturne a unui loc atat de palpitant. Cititi PEISAJ CU LUNA SI CERBI

Această pagină face parte din siteul www.dana.acvaria.com * Mergi la prima pagină pentru a citi si restul!

eXTReMe Tracker