Motto: Cand nu-ti place lumea in care traiesti, inventeaza-ti-o singur!

 

 

 

 

Inapoi la prima pagina

Fotografii protejate cu copyright ©Dana Mindru
Nu folositi aceste fotografii fara acordul autorului!

...rtieeee!

In iarna 2007-2008 s-a dat în functiune complexul turistic de pe muntele Cozla din Piatra Neamt, ce cuprinde:
PARTIA DE SKI | TELE-SCAUNUL | PARTIA DE TUBING | TELE-GONDOLA

Click pe imagine pentru a vizualiza mai bine

FOTOGRAFII CU PARTIA DE SKI PIATRA NEAMT FOTOGRAFII CU PARTIA DE SKI PIATRA NEAMT
PARTIA DE SKI
văzută ziua si noaptea din cartierul Dărmănesti. Seara este aprinsă instalatia de nocturnă, ce transformă peisajul intr-o imagine feerică!

FOTOGRAFII CU PARTIA DE SKI PIATRA NEAMT Pârtia de ski privită de la bază în sus într-o zi cu mai putină aglomeratie. Este destul de abruptă, dar are mai multe grade de "periculozitate", în functie de înclinatie. Amatori si temerari sunt destui care pornesc din vârf si ajung întregi la bază. Ar fi de preferat să nu folositi decât ski-uri si snowboard, orice alt mijloc de a aluneca pe pârtie este extrem de periculos!

FOTOGRAFII CU PARTIA DE SKI PIATRA NEAMT FOTOGRAFII CU PARTIA DE SKI PIATRA NEAMT Pârtia de ski privită în jos, de undeva de pe traseul de coborâre. În fundal se vede muntele Pietricica, celălalt "vârf" important al orasului!

FOTOGRAFII CU PARTIA DE SKI PIATRA NEAMTBecurile instalatiei de nocturnă se aprind în fiecare seară. Astfel se poate schia până la ore târzii. Cobori pe skiuri, urci cu telescaunul!

Cu TELE-SCAUNUL puteti calatori ori de la bază în sus, ori din vârf câtre bază (5 RON), ori dus-intors (urcare-coborare = 8 RON) O "tură" durează cam 10 minute. Iată câteva fotografii de pe traseul telescaunului.

PARTIA DE SKI PIATRA NEAMT FOTOGRAFII CU PARTIA DE SKI PIATRA NEAMT FOTOGRAFII CU PARTIA DE SKI PIATRA NEAMT
FOTOGRAFII CU PARTIA DE SKI PIATRA NEAMT FOTOGRAFII CU PARTIA DE SKI PIATRA NEAMT FOTOGRAFII CU PARTIA DE SKI PIATRA NEAMT

TELESCAUNUL

Pârtia de TUBING: Sus, în vârf, undeva între punctul de sosire al tele-scaunului si cel al tele-gondolei se află o pârtie scurtă, cu înclinatie lină, pentru colaci de cauciuc. Un cablu trage cauciucurile în capătul pârtiei, si de acolo porniti singuri la vale. Costa 2 RON o urcare. Unii coboară, altii urcă! Amuzant!

FOTOGRAFII CU PARTIA DE SKI PIATRA NEAMT FOTOGRAFII CU PARTIA DE SKI PIATRA NEAMT FOTOGRAFII CU PARTIA DE SKI PIATRA NEAMT
PARTIA DE TUBING

FOTOGRAFII CU PARTIA DE SKI PIATRA NEAMTSi dacă tot ati ajuns în vârf, cu telescaunul, cu telefondola, sau la pas, pe soseaua pietruită ce pornește de undeva de pe platoul Gospodinelor (unde vă puteti lăsa si masina, pentru că nu există parcare mai aproape de pârtie) vă puteti bucura de o panorama perfectă spre toate punctele cardinale. Asa se vede lacul Batca Doamnei de pe Cozla, intr-o zi superbă de iarnă.

 

In februarie 2008 s-a deschis si TELEGONDOLA!

Album foto complet cu
TELEGONDOLA
PIATRA NEAMT
Album foto complet cu
PARTIA DE SKI
PIATRA NEAMT

Această pagină face parte din siteul www.dana.acvaria.com * Mergi la prima pagină pentru a citi si restul!

eXTReMe Tracker