Motto: Cand nu-ti place lumea in care traiesti, inventeaza-ti-o singur!

 

 

 

 

Inapoi la prima pagina

Fotografii protejate cu copyright ©Dana Mindru
Nu folositi aceste fotografii fara acordul autorului!

Să luăm aer curat în piept...

Click pe imagine pentru a vizualiza mai bine

Muntele Cozla, privit dinspre cartierul Darmanesti, pe care se afla - din 2007 -  o pârtie moderna de ski! Despre partie AICI

Plimbare pe Cozla. De la Parcul Zoologic de la baza muntelui Cozla, porneste o strada pietruita care urca in parcul Cozla, trecand pe la Colibele Haiducilor (un local rustic), pe la doua puncte de panorama asupra orasului, printr-o poiana cu locuri de joaca pentru copii si banci, pe langa cateva mici localuri. La capat, ajungeti la partia de ski sau la Cercul Gospodinelor.

Cercul Gospodinelor. La finalul plimbarii pe Cozla ajungeti la un restaurant in aer liber, numit Cercul Gospodinelor. Panorama si aerul curat atrag aici multa lume in orice perioada a zilei. Se poate ajunge si cu masina, dar preferabil ar fi sa urcati la pas.

Parcul din centrul orasului. Mic, dar suficient de bun pentru a scoate copiii la soare si cateii la plimbare. Mai multe imagini din parc AICI

Muntele Pietricica privit din mai multe directii. In varf se afla un releu de televiziune. In foto 8 - Bistrita trecand prin oras.

Masivul Ceahlau, care se poate zări în zilele senine chiar din centrul orasului, desi se afla la peste 100  km distanta. In această fotografie este putin cam in ceata, dar totusi se distinge conturul muntelui in fundal. In foto 10 se vede mai clar Ceahlaul in zare, privit de pe Lacul Batca Doamnei.

Muntii Cernegura si Bâtca Doamnei. În varf, se afla stravechea cetate dacica Petrodava, actualmente ingropata, pentru conservare.

Această pagină face parte din siteul www.dana.acvaria.com * Mergi la prima pagină pentru a citi si restul!

eXTReMe Tracker